Sail Den Helder 2017

In 2017 vond Sail Den Helder plaats. Ik was bezig met een NIMA-opleiding en mij aan het verdiepen in digitale marketing, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO). Als case voor het toepassen van tips en tricks hiervoor gebruikte ik de website saildenhelder2017.nl. Deze website was gericht op het nautische zeilevenement Sail Den Helder in het jaar 2017. Ik had het domein geregistreerd in juli 2015, een website gemaakt en SEO toegepast. Daardoor kreeg ik veel bezoekers op de website en kwam de site hoog in de zoekresultaten bij Google.

Echter door tijdsgebrek raakte het project wat op de achtergrond. Ware het niet dat het leerzaam was. En de GoogleAds leverde genoeg op om het gezin mee uit eten te nemen. Een leuke bijkomstigheid!

Inmiddels zijn een aantal berichten van die website gemigreerd naar deze website en is het domein gekoppeld aan Superlont.

Over Sail Den Helder

Tijdens Sail staat alles in Den Helder in het teken van water, zeilen en (nautische) geschiedenis. Den Helder heeft wat dat betreft al een rijke geschiedenis. Bijvoorbeeld Willemsoord, wat het voormalig scheeps- en onderhoudswerf was van de Koninklijke Marine. Nu is het een monumentaal deel van de stad. Tijdens Sail Den Helder 2017 was er van alles te zien en te beleven. Kortom, een uitje voor iedereen, van jong tot oud!

Wat was er te doen tijdens Sail Den Helder?

Tijdens dit grote evenement in Den Helder is vanzelfsprekend vanalles te doen. Van het bezoeken van schepen tot het ontdekken van de stad Den Helder, van rondvaarten tot muziekoptredens. Het programma vindt u rechts in de vorm van een totaaloverzicht, maar ook met verwijzingen per dag.

Wat zijn tall ships?

Een tallship is een groot zeegaand zeilschip. Tall Ships werden al vanaf de 16e eeuw gebruikt als vrachtschepen. Eeuwenlang voeren de grote zeilschepen over de wereldzeeën, maar door de opkomst van de stoommachine verdwenen de windjammers als vrachtschepen. Tegenwoordig zijn ze voornamelijk in dienst als opleidingsschepen, bij marines of bij zeevaartscholen.

Superlont is een persoonlijke website, vertegenwoordigt mijn (EG) persoonlijke mening en niet van organisaties of derden.

Superlont 2024