Beleef de Gouden Eeuw tijdens SAIL Den Helder

05 augustus 2015  Sail Den Helder

In de 17e eeuw was de Rede van Texel de drukste ankerplaats ter wereld. Schepen werden daar bevoorraad en wachtten op gunstige wind om uit te zeilen en om het goede, lang houdbare Texelse drinkwater in te nemen. Ook de grote handelsschepen van de VOC behoorden tot de vaste bezoekers. In het dorp Oudeschild en omgeving (‘De Gouden Driehoek’) herinneren tal van bijzonderheden aan deze rijke historie. In museum Kaap Skil staat een magnifieke maquette, de grootste ter wereld. Een expositie over Maria Tesselschade, vernoemd naar een zware storm op de Rede van Texel, is eerst te zien in het Muiderslot en daarna in Kaap Skil.

In herhaling

SAIL Den Helder gaat in herhaling en wel van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni 2017. De gigantische zeilschepen gaan weer voor anker op de Rede van Texel achter de dijk bij Oudeschild en daarmee speelt Texel weer een belangrijke rol in het evenement. De Gouden Eeuw kan je dus herbeleven tijdens SAIL Den Helder 2017!

SAIL Den Helder 2013 was een groot succes voor Texel. Dit was mede te danken aan de betrokken houding van ondernemers en de samenwerking tussen Texel en Den Helder.

Superlont is een persoonlijke website, vertegenwoordigt mijn (EG) persoonlijke mening en niet van organisaties of derden.

Superlont 2024